2012. március 10., szombat

Barnított vajon sült fogasfilé lila burgonyával


Végre sikerült lila burgonyát szereznem...higgyétek el, ez itt majdnemhogy mission impossible. Mégpedig perui lilát, ami kinézetre tipikus kifliburgonya, az íze pedig dióra, gesztenyére emlékeztet.

Nagyon egyszerűen készült, mint ahogyan a mellé sütött hal is. Mennyei ebéd lett belőle.

A burgonyákat lesúroltam (hámozni nem kell, illetve nem is lehet), sóztam, borsoztam, olajjal kicsit átforgattam, friss kakukkfüvet szórtam rá, majd vajdarabkákat és forró, 200 fokos sütőben készre sütöttem.

A fogasfilét (fontos, hogy bőrös legyen) barnított vajon sütöttem, mindenféle fakszni nélkül. A fogas  nem igényel különösebb fűszerezést, elég neki a só és a tarkabors, mint például a bélszínnek., úgy jön ki igazán az íze. 

Serpenyőben hevítsünk vajat nagy lángon barna habzásig, a lángot vegyük le, és a halfilét először bőrével lefelé süssük ropogósra, majd megfordítva süssük kb. 2 percig. Kész.

A szöveg ilyen rövid, a kép annál több (próbálgatom az új obimat, bár még csak az ismerkedésnél tartunk, máris nagyon szeretem a kicsikét.)









2 megjegyzés:

  1. Ha nem titok,megkérdezhetem milyen kamera a társad?:) Gyönyörűek a fotók!!Régiek is-újak is!!

    VálaszTörlés
  2. Egy Canon 550d, semmi extra...az új obim viszont nagyon jó,megszerettem rögtön :-) a gép lelke amúgy is az obi,a vàz kevésbé lényeges.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails