Ez a csokikrém maga a bűnös élvezet. Ki sem merem számolni, egy pohár hány kalóriát tartalmaz, de hogy felér kb. 5 km futással, az tuti. Persze ezzel nem akarok elriaszatni senkit, csak szóltam. :P
Van azért előnye is - azon túl, hogy nagyon finom - hogy univerzálisan felhasználható, pl. 2 keksz közé töltve, de ha tejjel hígítjuk és felforraljuk, máris kész a mennyei házi forró csoki. (A tasakosat tessék szépen elfelejteni.)
Szóval, egy-két-há': jöjjön a brutális csokiözön!
Hozzávalók: (kb. 4 pohárhoz)
80 g vaj
180 g barna cukor
2 tojás sárgája
2 ek. keserű kakaópor
90 g étcsokoládé
150 ml tejszín
Elkészítés:
A tojások sárgáját egy habüstben vízgőz fölött kézi habverővel gyors mozdulatokkal pasztőrözzük. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen :) Ennek a lényege, hogy az esetleges szalmonella elpusztuljon (ld. a tiramisunál írtakat.) A tálat azonnal hideg vízbe mártjuk és 1-2 percig kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük. Akkor jó, ha a tál alja már hideg.
Hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük, majd a nagyon puha vajat, a kakóport és mixerrel jól eldolgozzuk.
Egy kislábosban nagyon kis lángon felmelegítjük a tejszínt (nem kell ill. nem szabad forralni) beletördeljük a csokoládét, és kavargatjuk, míg felolvad.
A csokoládés tejszínt hozzáadjuk a vajas tojásos-keverékhez és jól elkeverjük, majd poharakba töltjük és behűtjük.
Ha forró csokit szeretnénk készíteni belőle, kb. 2 púpos ek. mennyiséget számoljunk 1,5-2 dl tejhez (attól függ, milyen sűrűre szeretnénk) és melegítsük fel, de semmiképp se forraljuk.
Szűzanyám :-))) Ránézésre több kg túlsúly, de azon nyomban :-DDD
VálaszTörlésUff,ez mennyei lehet! :)
VálaszTörlés