2010. november 11., csütörtök

Brutális csokikrém


Ez a csokikrém maga a bűnös élvezet. Ki sem merem számolni, egy pohár hány kalóriát tartalmaz, de hogy felér kb. 5 km futással, az tuti. Persze ezzel nem akarok elriaszatni senkit, csak szóltam. :P

Van azért előnye is - azon túl, hogy nagyon finom - hogy univerzálisan felhasználható, pl. 2 keksz közé töltve, de ha tejjel hígítjuk és felforraljuk, máris kész a mennyei házi forró csoki. (A tasakosat tessék szépen elfelejteni.)

Szóval, egy-két-há': jöjjön a brutális csokiözön!

Hozzávalók: (kb. 4 pohárhoz)

80 g vaj
180 g barna cukor
2 tojás sárgája
2 ek. keserű kakaópor
90 g étcsokoládé
150 ml tejszín


Elkészítés:

A tojások sárgáját egy habüstben vízgőz fölött kézi habverővel gyors mozdulatokkal pasztőrözzük. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen :) Ennek a lényege, hogy az esetleges szalmonella elpusztuljon (ld. a tiramisunál írtakat.) A tálat azonnal hideg vízbe mártjuk és 1-2 percig kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük. Akkor jó, ha  a tál alja már hideg.

Hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük, majd a nagyon puha vajat, a kakóport és mixerrel jól eldolgozzuk.

Egy kislábosban nagyon kis lángon felmelegítjük a tejszínt (nem kell ill. nem szabad forralni) beletördeljük a csokoládét, és kavargatjuk, míg felolvad.

A csokoládés tejszínt hozzáadjuk a vajas tojásos-keverékhez és jól elkeverjük, majd poharakba töltjük és behűtjük.

Ha forró csokit szeretnénk készíteni belőle, kb. 2 púpos ek. mennyiséget számoljunk 1,5-2 dl tejhez (attól függ, milyen sűrűre szeretnénk) és melegítsük fel, de semmiképp se forraljuk.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails